7/07/2013

Practical is great experience that I get :')

Assalammualaikum. Bismillahirrahmanirrahim. Takdo gambo baru jadi kita print screen dekstop pinky kita yang kiut miut ni je eh. Entry kali nih agak panjang sikit tau :)


So, now I get new amazing experience.To be half student and also half as employees. Yes, its a great and best part of me for this semester, internship. Masa first day tuh, jangan cakap lah. Sebagai seorang pelajar yang langsung tak pernah berdikari kan, gerenti lah cuak nak mampus. Tipu lah kalau tetiba terasa very confident sangat. Well, jarak tempat practical adelah dalam masa 30 minit dari rumah kot. Dekat JPA, Putrajaya. Tapi sebab Lynn naik bas, so ambik masa 1 jam jugak. Sempat lah kalau nak memproses taik mata kejap kan. Haha. Nak drive sendiri memang tak lah, dengan lori bertan-tan lalu. Haish takmo-takmo.


Sebenornye, Lynn langsung takde prepare menda pun. Pagi tuh terus pergi dengan nervous yang teramat-amat sangat. Sampai sana, jumpa lah Fara, my classmates. Kami lapor diri sesame, but she’s changed another placed, at JPA, Cyberjaya :’(


En.Izwan, my person incharged. Look handsome and cheerful person (sempat lagi puji okeh! ). Then he explained about rules and blablabla. Lynn dapat unit Bahagian Pembangunan Organisasi. Alhamdulilah sangat-sangat sebab my boss Encik Jo sangat-sangat sporting. Mula-mula masuk office, dia interview sikit-sikit. Then dia kenalkan dengan Puan Syikin atau lebih di kenali as a Ummi. Also Kak Endang, Kak Dayah, Kak Ina dan ramai lagi. Semua sporting dan gila-gila. Best sangat kerja dengan diorang. Tak kedekut ilmu pun. 
Banyak diorang sharing ilmu dengan Lynn. The best part is, diorang sangat close together like a happy family. Dan harap-harap selama empat bulan setengah nanti Lynn kat sini, dapat lah menggemukkan badan sebab diorang kat sini suka suruh Lynn makan je. Kadang-kadang takde selera pun diorang suruh jugak makan. Kihkihkih. Cuma part tak best bila diorang fikir Lynn budak sekolah menegah. How dare you :’(


Bytheway, BPO is new part of my life with awesome, handsome, gojes, sporting, also kindly person. Thousand million thanks to my sister in law, Sulaiha Aman sebab dia banyak sangat tolong dan teman Lynn kat sini. Muahhhxxxx sikit. Haha. Hopefully, Lynn dengan classmate yang lain dapat good result for this semester. Insyaallah. Take care friends. Rindu celoteh korang semua dan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak :’)

4 comments:

Anonymous said...

comel belaka :)

Nurul Fara said...

huhu , ade nama kita . jyeahh ! thanx lynn , lynn jugak byk tlg kita jugak . miss you . keje lek lok :)

Lynn Zulkarnain said...

Hihi okay :D

Aida Ismail said...

Bestnya praktikal ^^ Teringat masa akak praktikal dulu2 kat JKR. Memang satu pengalaman yang berharga.