10/02/2012

Mara Clara

Assalammualaikum dan Hye kawan :)


Akhirnya, dapat jugak aku tengok ending Mara Clara nih. Oh bagi korang yang tak tau, cerita nih ade setiap isnin hingga khamis, pukul 3 petang. Cerita nih gantikan ceria Endless Love. Ala yang heronye dulu cerita Marimar jugak tuh. Taktau jugak? Tak minat philiphina? Oh okay, takpela. Tak payah bace dah -.-

Cerita nih mengisahkan kekuargaan. Ala macam cerita sinetron jugak. Jenis tukar-tukar anak. Si bapak nih namenye Gary. Dia yang tukarkan anak keluarga bekas makwe dia  kepada anak dia. Makwe dia nih Alvira kahwin dengan orang kaya, sape eh namenye.. Haa Amante. Yang si Gary nih tak kaya, kayap je. Haha. Yela, kalau dah dendam macam-macam boleh buat kan. Tak gitu?

Ala malas lah nak buat sinopsis cerita nih. Bukan ade dapat markah pun kan. Nak tau pi google je. Kan lagi canggih. Hehe tak puas hati jugak pi lah youtube. Haa tengok lah sepuas-puasnye kan. Tapi agak sedih jugak lah endingnye. Aku terkejut time si Amante tuh terjatuh bangunan. OMG! Berderau jantung aku tau. Lagi satu time si Gary dah mati, aku ingat dia hidup balik. Rupenye, anak dia si Clara yang gila. Hihhik. Tak pasal-pasal bini dia Susan yang jadi hero nak tamatkan cerita nih. Cayalah! Haha berkat anak kembar kau dpaat lah tuh. 

Mara, si cantik, lemah lembut dan kaya

Clara, budak panas baran, sombong tapi dalam hati baik rupenye

Gary, orang paling kejam! Ayah si Clara

Amante, orang kaya. Suami Alvira, bapak Mara

Alvira, bini Amante. Bekas makwe Gary

Christian, pakwe dan sahabat Mara

Desiree, makwe abang aku. Eh silap, dia kawan baik Clara, hati busuk! haha

Itu saja. Okay jage diri semua. Bye 

2 comments:

arenyssdyla said...

yang last sekali tu meluat tengok dia..hahaha

Lynn Zulkarnain said...

haha tau takpe :)