8/20/2013

Adik dia bukan adikku :'(

Assalammualaikum.
Tajuk dah macam sinetron pulak. Kihkihkih.Tiba-tiba nak cerita pasal sorang budak genit yang sangat gedik, sangat kepoh, sangat mengada-ngada, sangat ape lagi? Comel lah jugak, dan sangat manja katanya. Buekk -.-
Nurul Ain Alyssa Binti Rosli. Nama panjang bebenor. Susah anak dia nanti nak tulis nama mak dia camni. Haha. Siapa budak poyo ni? Okay nak bagitau la nih. Dia adik sepupu Lynn. Start dari mak dia berpantang masa bersalinkan dia lagi, mak Lynn dah jage dia. Sekarang umur dia 8 tahun, maksudnya dah 8 tahun jugak mak Lynn jage dia.

Ramai cakap muka dia ikut muka Lynn. Sampai ade yang kata Lynn tak mengaku ade adik kandung. Huhu. Sedih tau. Takpelah, redha je. Memandangkan Lynn memang takde adik, jadi Lynn memang dah anggap dia adik Lynn. Dari kecik dah jage dia, dah tau buruk baik perangai dia. Bau taik dia pun Lynn tau. Haha. 
Kadang-kadang jeles sangat bila dia gedik-gedik manja ngan mak Lynn. Tapi tu dulu-dulu lah, sekarang tak heran dah. Boleh di katakan hari-hari kitorang gaduh. Bila Lynn sakat dia, dia nangis. Bila dia sakat Lynn, Lynn tak nangis. Tapi melenting terus. Haha. Lynn suka marah dia. Kadang-kadang kesian pun ade. Ade satu perangai dia yang pelik. Agaknya terkenan kot masa mama dia mengandungkan dia dulu. :D

Dia nih suka bawak ber beg-beg yang entah ape isi dalamnya. Barang yang tak elok pun dia angkut. Kadang-kadang pergi sekolah pun barang make-up Lynn yang Lynn tak pakai dia angkut pergi sekolah. Mereng betul dia ni. Macam seroja (*seroja tu orang cabut rumput kat belakang taman Lynn*)
Walau apepun, Lynn sayang dia sangat. Dia suka share pasal pakwe dia. Amboi kecik-kecik dah ade pakwe gitu. Kau mampu? Haha. Dan paling penting , dia pandai masak okay. Kalah Lynn tau. Walaupun sikap dia nyebelin banget gitu, tapi kalau korang kenal dia mesti korang suka. Sebab mulut dia macam Azwan Ali sikit. Sabor jela :p

2 comments:

izzatul . A . A said...

reza la pakwe dia . hahahaaa .

Lynn Zulkarnain said...

Agaknye reza tuh pakwe no berape lah. Haha.